Un tren cu 200 de călători a deraiat, în Teleorman: 3 persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale! A fost activat Planul Roșu de Intervenție – VIDEO

UPDATE: „Trei persoane au avut nevoie de acordarea primului ajutor calificat, astfel:- două femei, de 72, respectiv 85 de ani, cu atac de panică, au primit primul ajutor, însă au refuzat transportarea la spital;- o femeie, de circa 36 de ani, conștientă și cooperantă, care acuza dureri la spate, a primit primul ajutor calificat și a fost transportată la UPU Alexandria de către un echipaj SMURD.Misiunea este în continuare în dinamică, motiv pentru care voi reveni cu informații”, a anunțat purtătorul de cuvânt ISU Teleorman, locotenent-colonel Dragomir Gelu.

„2 vagoane din compunerea trenului IR 1596 au deraiat la intrare în Atârnați. Compania Națională de Căi Ferate CFR SA informează că circulația feroviară este oprită la această oră pe relația Roșiori – Atârnați, firul II, din cauza deraierii a două vagoane din compunerea trenului IR 1596.

Trenul 1596, care circulă în relația Craiova – București Nord, a plecat din stația Roșiori la ora 16:14, iar la ora 16:24 mecanicul a anunțat telefonic dispeceratul de circulație faptul că, în zona semnalului de intrare în stația Atârnați, pe firul II, au deraiat ultimele două vagoane din compunere garniturii.

Din primele informații, în tren sunt circa 200 de călători, iar echipele de intervenție ale SRCF Craiova urmează să ajungă la fața locului.

Precizez faptul că, celelate trenuri, care tranzitează stația Atârnați, vor fi trasate să circule pe firul I, din ambele sensuri. Vom reveni cu noi informații!”, a anunțat CFR.

Din informațiile transmise în Dispecerat, niciun călător nu a fost rănit.

„TR localitatea Drăgăneşti de Vede – accident feroviar produs pe ruta Craiova-București, 2 vagoane din 3 ale trenului IR 1596 au deraiat. Potrivit informațiilor preliminare, vagoanele nu sunt răsturnate. Având în vedere numărul mare de pasageri, la nivelul județului Teleorman a fost activat Planul Roșu de Intervenție. La fața locului au fost alocate 1 mașină de stingere, 1 echipaj de descarcerare, 9 ambulanțe SMURD, 1 autospecială pentru transport victime multiple și 2 ambulanțe SAJ. Misiunea este în dinamică”, a anunțat purtătorul de cuvânt ISU Teleorman, locotenent-colonel Dragomir Gelu.

Leave a Reply