Un avocat orădean a obținut daune de peste 40.000 euro de la compania aeriană care i-a stricat vacanța

Familia lui Mircea Ursuţa a plecat la Madrid cu o cursă Wizz Air, de pe aeroportul din Sibiu, dar cursa de retur a fost anulată fără să fie anunţaţi, potrivit E-Bihoreanul. Au reuşit să revină, cu întârziere de 5 zile, dintr-un alt oraş spaniol, Barcelona, şi nu în România, ci în Ungaria. 

În următorii doi ani, orădeanul a făcut peste 50 de reclamații pe site-ul Wizz, de fiecare dată primind răspuns de la un robot. Ca urmare, a dat în judecată atât sucursala Wizz Air din România, cât și compania mamă de la Budapesta, solicitând 80.000 de euro despăgubiri morale.

La proces, apărătorul Wizz Air ar fi încercat să scape de răspundere invocând faptul că între firma din Ungaria şi pasagerii din Oradea nu a existat o relaţie, iar sucursala din România “nu are calitatea de operator aerian”. Practic, nici una n-ar avea vreo obligaţie faţă de familia Ursuţa.

Instanţa a respins însă argumentaţia și i-a dat câștig de cauză clientului, însă a redus valoarea daunelor la 40.000 de euro.Sentinţa nu a fost atacată de Wizz Air, ci de avocatul orădean, care e convins că va reuși să câștige la suma solicitată iniţial.

Leave a Reply