Testul IQ al zilei. Crezi că poți corecta ecuația I+II+III=III, în doar 10 secunde?

Despre ce este vorba în cadrul acestui test cu chibrituri

Testele de inteligență sunt instrumente esențiale în psihologie, folosite pentru a evalua capacitatea intelectuală a unei persoane. Aceste teste pot clasifica indivizii în diferite grupuri de coeficient de inteligență (IQ), cum ar fi sub medie, mediu sau peste medie. În timp, experții au identificat metode de dezvoltare a inteligenței încă din copilărie, prin activități ce stimulează logica și atenția. Jocurile de puzzle și labirint sunt exemple comune de astfel de activități.

Psihologul francez Alfred Binet a adus contribuții semnificative în perfecționarea testelor IQ. Pentru copii, testul IQ Wechsler, cunoscut sub denumirea de WISC (Wechsler Intelligence Scale for Children), este recomandat celor cu vârsta cuprinsă între 6 și 16 ani și 11 luni.

Rezolvarea testului

Pentru a corecta egalitatea I+II+III=III mutând un singur băț de chibrit, trebuie să examinați cu atenție poziția bețelor. Soluția constă în mutarea unui băț de la semnul plus (+) la prima cifră I, transformând-o în II. Astfel, obținem II-II+III=III. Bățul rămas va fi plasat orizontal, formând semnul minus (-).

Răspunsul corect: II-II+III=III.

Cum vi s-a părut acest acest? Vom reveni și cu altele, la fel de provocatoare ca acesta!

Leave a Reply