Tânăr de 16 ani prins conducând o mașină cu 7 pasageri, în Iași. Unul dintre ei era carantinat

Poliţiştii de frontieră din Berezeni au prins în seara de Crăciun un puști de 16 ani care conducea un autoturism.

Echipajul poliţiei de frontieră din Berezeni – Iași a oprit pentru control, în localitatea Berezeni, un autoturism înmatriculat în România. În mașină erau şapte persoane, un tânăr în vârstă de 21 de ani şi şase minori cu vârste cuprinse între 13 şi 16 ani.

„Un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Berezeni – ITPF Iaşi a oprit pentru control, pe raza localităţii Berezeni, un autoturism înmatriculat în România. Cu ocazia efectuării controlului, colegii noştri au constatat că în autoturism se află şapte persoane, un tânăr în vârstă de 21 de ani şi şase minori, cu vârste cuprinse între 13 şi 16 ani şi că autoturismul era condus de unul dintre minori, în vârstă de 16 ani, care nu este posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În urma verificărilor specifice efectuate s-a constatat şi că unul dintre pasagerii de 16 ani figurează plasat în carantină la domiciliu”, a precizat ITPF Iași.

Autoturismul era condus de unul dintre minori, în vârstă de 16 ani. De asemenea, polițiștii au constatat şi că unul dintre pasagerii de 16 ani figura în carantină la domiciliu până la data de 1 ianuarie.

Tânărul de 16 ani aflat la volan a declarat că autoturismul aparţine mătuşii lui şi pentru că era nemulţumit de modul de a şofa al tânărului de 21 de ani, posesor de permis de conducere valabil, a decis să conducă el însuşi mașina.

Poliţiştii de frontieră fac cercetări pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, iar echipajul de poliţie din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Murgeni l-a amendat pe tânărul care trebuia să stea în carantină.

Leave a Reply