Taieri bugetare pentru prima casa

Celebrul program de finantare prin intermediul statului pentru tinerii care vor sa isi achizitioneze primul imobil va primi mai putini bani in acest an. Astfel, doar 20000 de imobile vor putea fi cumparate, nu 25000 ca in 2017.
Expertii afirma ca cei care doresc sa ia parte la acest program in anul 2018, trebuie sa isi pregateasca foarte bine dosarele. Startul inscrierilor pentru Prima Casa a fost dat in luna februarie si avand in vedere numarul mai scazut de beneficiari, este imperios necesar ca dosarul de achizitie sa fie facut bine pentru a se evita potentialele intarzieri.
Competitia va fi una acerba, mai ales datorita boom-ului pe care il vor avea preturile la imobiliare in perioada februarie 2018 – august 2018. Specialistii imobiliari afirma ca preturile vor creste pe toata aceasta perioada, avand in vedere faptul ca exista un minim de 20000 de clienti care vor injecta piata cu sume cuprinse intre 50 – 60 de mii de euro.
Tocmai datorita fenomenului scumpirii imobilelor se sugereaza ca programul Prima Casa sa fie modificat pentru a permite doar celor cu venituri modeste sa il poata accesa. Desi acest program de finantare a fost conceput de stat pentru a incuraja achizitile imobiliare dupa criza din anul 2008, expertii afirma ca acesta nu a facut decat sa scumpeasca considerabil piata imobiliara, o destabilizare urmand sa apara in urmatorii ani.

Leave a Reply