Sute de rezultate false la testul COVID-19, în Australia

Se pare că ar fi fost o eroare de procesare a datelor. Reprezentanții laboratorului și-au cerut scuze și au spus că greșeala, care a afectat 886 de oameni, a fost posibilă din cauza volumului „fără precedent” de teste efectuate.

Unii dintre cei afectați au precizat că din cauza rezultatelor eronate s-ar putea să-i fi infectat și pe alți membri ai familiei pentru că nu știau că au COVID-19. 

Incidentul a avut loc în contextul în care Australia se confruntă cu tot mai multe infectări cu noua variantă super-contagioasă Omicron, care s-a extins în toate statele și teritoriile țării.

Inițial, laboratorul din Sydney a recunoscut că 400 de oameni au fost informați în mod eronat, chiar de Crăciun, că rezultatul testelor lor a fost negativ, deși aveau COVID-19. Mai târziu, reprezentanții au anunțat că alte sute de oameni au primit rezultate negative, cu toate că probele lor nu fuseseră încă evaluate. Marți, 486 de oameni din acest grup au fost confirmați ca fiind pozitivi.

În cea mai recentă declarație, reprezentanții laboratorului din Sydney spuseseră că au făcut trecerea de la un sistem automat la unul manual, din cauza creșterii volumului de muncă.

Laboratoarele de testare a COVID-19 din Australia se confruntă cu foarte multe cereri în ultimul timp, ceea ce a dus la situația în care mulți oameni au fost refuzați când au venit să se testeze din cauză că se depășise capacitatea maximă pe care o puteau suporta clinicile.

Leave a Reply