SUA se confruntă cu o creștere a internărilor copiilor infectați cu COVID-19! Unii dintre ei nu pot fi vaccinați

De la mijlocul lunii decembrie, pe măsură ce varianta Omicron, foarte contagioasă, s-a răspândit pe teritoroul SUA, rata de spitalizare la copiii mai mici de 5 ani a crescut la peste 4 la 100.000, de la 2,5 la 100.000. 

La categoria de vârstă 5-17 ani rata internărlor este de 1 la 100.000, potrivit datelor Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC). 

Această tendință îngrijorătoare observată în rândul copiilor care sunt prea mici pentru a fi vaccinați anti-COVID subliniază nevoia ca celelalte categorii de vârstă să fie imunizate pentru a-i proteja astfel pe cei din jurul lor, spune dr. Rochelle Walensky, director al CDC. 

Datele includ copiii internați din cauza COVID-19 și pe cei care au ajuns la spital din alte motive, dar care s-au dovedit a fi infectați cu coronavirus. 

Potrivit directoarei CDC, puțin peste 50% dintre minorii cu vârste cuprinse între 12 și 18 ani din SUA sunt complet vaccinați. 

În privința copiilor de 5 – 11 ani, rata de vaccinare cu schema completă este de doar 16%. 

Începând de marți, 4 ianuarie, numărul mediu de copii și adolescenți cu COVID-19 internați zilnic a fost de 766, dublu față de cifrele raportate cu două săptămâni în urmă. 

La jumătatea lunii decembrie compania Pfizer a transmis că studiile pe copiii cu vârste între 2 și 5 ani au arătat că aceștia nu au obținut imunitatea la care se așteptau specialiștii, după administrarea dozelor destinate vârstei lor. 

Reprezentanții companiei au adăugat că vor face studii și pentru vaccinarea cu o a treia doză de ser. 

Leave a Reply