STUDIU | Oamenii care poartă mască facială sunt mai atrăgători. Experții explică

Cercetătorii de la Universitatea Cardiff au fost surprinși să descopere că atât bărbații, cât și femeile au fost apreciați că arată mai bine atunci când au partea inferioară a feței acoperită.

Mai mult, ei au descoperit că cea mai atrăgătoare este o față acoperită cu o mască chirurgicală de unică folosință și nu una acoperită cu o mască textilă.

Prima parte a cercetării a fost efectuată în februarie 2021, moment în care populația britanică s-a obișnuit să poarte măști în anumite circumstanțe. 

Patruzeci și trei de femei au fost rugate să evalueze pe o scară de la 1 la 10 atractivitatea imaginilor cu fețe masculine fără mască, purtând o mască de pânză simplă, o mască medicală albastră sau ținând o carte neagră simplă care acoperă zona din față care ar putea fi acoperită de o mască.

Participanții au spus că cei care poartă o mască din pânză sunt semnificativ mai atractivi decât cei fără măști sau ale căror fețe au fost parțial ascunse de carte. Dar masca chirurgicală – de unică folosință – îl făcea pe purtător să arate și mai bine.

Un cercetător declara ca este posibil ca măștile să-i facă pe oameni mai atractivi, deoarece forțează persoane să își îndrepte atenția către ochi.

El a spus că alte studii au descoperit că acoperirea jumătății stângi sau dreaptă a feței îi face pe oameni să pară mai atractivi, parțial pentru că creierul umple golurile lipsă și exagerează impactul general.

Leave a Reply