Sirop din muguri de pin. Un adevărat elixir pentru sănătate

Rețeta nu este complexă, iar ingredientele sunt simple și puține. Important este să dispui de muguri de pin adunați din zone nepoluate.

Savurând un astfel de sirop te vei bucura de un gust plăcut, ușor rășinos și dulce, cu o notă subtilă de pin. Iar pentru a echilibra aroma pinului, poți adăuga și câteva felii de lămâie. Consistența este groasă și lipicioasă, similară cu mierea. Poate fi folosit atât ca îndulcitor în ceaiuri sau în deserturi, cât și ca remediu natural.

Tot un elixir pentru sănătate este și tradiționalul sirop de păpădie, a cărui rețetă ți-o recomandăm cu încredere.

Mai jos îți oferim rețeta siropului din muguri de pin, detaliată cu listă de ingrediente și mod de preparare pas cu pas.

Ciorba de dovlecei, vedeta verii: este răcoritoare și te ajută să slăbeștiSirop din muguri de pin – Ingrediente500 g muguri de pin proaspeți1 kg zahăr1 litru apăsucul de la o lămâie.Rețeta siropului din muguri de pin – Mod de preparare

Începe cu pregătirea mugurilor de pin. Spală bine mugurii de pin sub jet de apă rece pentru a îndepărta orice impurități.

Într-o cratiță mare, adaugă mugurii de pin și apa. Pune cratița pe flacăra aragazului și lasă ingredientele să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 2 ore. Apa va deveni verzui-maronie pe măsură ce mugurii eliberează substanțele lor benefice.

După fierbere, strecoară lichidul printr-o sită fină sau printr-un tifon pentru a elimina mugurii și orice alte particule solide. Presează bine mugurii pentru a extrage cât mai mult lichid posibil.

Cum prepari sirop din muguri de pin

Pune lichidul filtrat înapoi în cratiță și adaugă zahărul. Așază din nou cratița pe flacăra aragazului și amestecă cu o spatulă, până când zahărul este complet dizolvat.

Citește continuarea aici

Smoothie cu pepene galben. Băutură răcoritoare de vară care se prepară ușor și rapid

Leave a Reply