Singurul aliment care poate ajuta la reglarea nivelului de zahăr din sânge – Specialiștii, uimiți de efectele benefice

Ce este oțetul de mere?Oțetul de mere este produs prin fermentarea zaharurilor din mere. Acest proces transformă zaharurile în acid acetic, componenta principală a oțetului. Acidul acetic este responsabil pentru multe dintre beneficiile pentru sănătate asociate cu oțetul de mere.

Reglarea nivelului de zahăr din sângeUnul dintre cele mai impresionante efecte ale oțetului de mere este capacitatea sa de a îmbunătăți sensibilitatea la insulină și de a reduce nivelurile de zahăr din sânge după mese. Studiile au arătat că consumul de oțet de mere poate reduce nivelul de zahăr din sânge cu până la 34% după consumul unei mese bogate în carbohidrați.

Cum funcționează?Acidul acetic din oțetul de mere poate încetini eliberarea de zahăr din intestinul subțire în fluxul sanguin, oferind astfel organismului mai mult timp pentru a extrage zahărul din sânge. De asemenea, poate îmbunătăți sensibilitatea la insulină, hormonul care extrage zahărul din sânge și îl depozitează în celule pentru utilizare ca energie.

Cum să îl folosești în dieta taPentru a beneficia de proprietățile oțetului de mere, nu este necesar să bei cantități mari. De obicei, 1-2 lingurițe (5-10 ml) diluate într-un pahar cu apă și consumate înainte de mese este suficient. Este esențial să diluați oțetul de mere în apă, deoarece acidul acetic poate fi destul de puternic și poate provoca arsuri sau disconfort la nivelul gurii și gâtului.

Deși oțetul de mere nu este un leac miraculos, are cu siguranță proprietăți care pot ajuta la reglarea nivelului de zahăr din sânge. Ca și în cazul oricărui supliment sau aliment, este esențial să discutați cu un medic sau un nutriționist înainte de a face modificări semnificative în dieta dvs.

Leave a Reply