Prajiturile sunt un desert pe care multi dintre noi nu il putem refuza, chiar daca uneori am vrea sa ne putem abtine cand ne gandim la silueta. In acelasi timp, atunci cand facem o prajitura vrem sa iasa perfecta, mai ales daca avem si invitati care urmeaza sa deguste din bunatatile gatite.
Iata cateva sfaturi pentru a fi siguri ca prajitura voastra o sa fie una de succes: folositi o tava de marimea indicata si folositi hartia de copt sau alte alternative, cum este untul cu faina tapetata sau uleiul cu faina tapetata.
Nu folositi insa prea multa grasime pentru ca exista riscul sa ardeti marginea prajiturii. Preincalziti cuptorul, pentru ca daca puneti o prajitura la copt, intr-un cuptor care nu este suficient de incalzit, va afecta cat de tare va creste prajitura. Atunci cand mixati ingredientele, incercati sa luati cat mai mult aer, asa incat compozitia sa fie cat mai aerata, si prin urmare mai pufoasa.
Odata ce a-ti terminat compozitia, puneti-o imediat in cuptor. Agentul de crestere va incepe sa actioneze imediat ce intra in contact cu un alt ingredient umed, asa ca pentru a fi siguri ca compozitia prajiturii va creste indeajuns, puneti-o imediat in cuptorul preincalzit. Respectati timpul de coacere indicat.
Daca folositi o tava de marimea indicata si aveti un cuptor bun, atunci timpul de coacere ar trebui sa fie cel indicat. Puteti verifica cu o scobitoare, chiar inainte de sfarsitul timpului de coacere. Folositi retete de prajituri de calitate. Retetele va vor da instructiuni despre cum sa raciti prajitura dupa coacere, incercati sa le respectati. Marea majoritate va vor indica sa le scoateti pe o suprafata rece dupa cateva minute.
Acestea sunt doar cateva sugestii, care speram ca va vor ajuta sa faceti o prajitura care sa va aduca cat mai multe complimente, iar pentru cei care urmeaza o dieta va aducem la cunostinta, in cazul in care nu stiati, faptul ca exista si cure de slabire cum ar fi Dieta Rina care permite consumul unei prajituri in anumite zile ale dietei, si in acelasi timp va poate ajuta sa slabiti.