Șeful OMS, anunțul așteptat de întreaga omenire: În 2022 va fi învinsă pandemia de coronavirus – Care e condiția

Comentariile sale vin la doi ani de când OMS a fost notificată pentru prima dată despre cazuri cu o tulpină necunoscută de virus care provoacă pneumonie în China. Numărul cazurilor de Covid în lume se ridică acum la 287 de milioane, în timp ce aproape 5,5 milioane de persoane au murit.

În întreaga lume, oamenii au marcat venirea noului an cu speranță, dar sărbătorirea a fost modestă, multe țări dorind să descurajeze marile aglomerații. Coronavirusul rămâne ca parte din viața de zi cu zi: o boală care a închis granițele, a produs suferință, a despărțit familii și a făcut din mască un accesoriu de neocolit.

În ciuda tuturor acestor lucruri, dr. Tedros a transmis o notă pozitivă în discursul său, menționând că acum există mult mai multe instrumente pentru a trata Covid-19, notează BBC. În același timp, oficialul OMS a avertizat că inechitatea continuă să caracterizeze distribuirea vaccinurilor, ceea ce sporește riscul de evoluție și mutație a virusului.

„Naționalismul obtuz și acapararea de vaccinuri de către unele țări au subminat echitatea și au creat condițiile ideale pentru apariția variantei Omicron, iar cu cât inechitatea va continua mai mult timp, cu atât mai mari sunt riscurile ca virusul să evolueze în moduri pe care nu le putem preveni sau prevedea”, a spus el. „Dacă punem capăt inechității, punem capăt pandemiei”, a adăugat șeful OMS.

În acest context, în mesajul său, dr. Tedros a adus în discuție și ratele scăzute de vaccinare din unele țări. De aceea, OMS a stabilit un nou obiectiv pentru 2022: vaccinarea a 70 la sută din populație în toate țările, până în iulie, pentru a putea pune capăt pandemiei.

Leave a Reply