Șeful IPJ Giurgiu a fost DEMIS de ministru după scandalul în care un om a fost OMORÂT – Un oraș întreg este TERORIZAT

Surse Realitatea PLUS susțin că ministrul de Interne – Lucian Bode l-a demis pe șeful IPJ Giurgiu. Acesta a fost înlocuit cu șeful secției de poliție a sectorului 1 – Ionuț Dana.

Este în continuare alertă maximă la marginea Capitalei. Nemulţumiţi că siguranţa lor şi a copiilor este în pericol, sute de localnici din Bolintin Vale au ieșit în stradă noaptea trecută. Protestul localnicilor vine după un scandal încheiat cu o tragedie. Un șofer de microbuz a murit la spital după ce a fost lovit cu o piatră în cap de un bărbat de etnie romă. Agresorul a fost arestat preventiv.

Șoferul de microbuz nu a fost singura victimă. În urmă cu un an, un alt șofer de microbuz a fost atacat de romi. Acesta a fost blocat în trafic şi atacat de trei indivizi cu cuțite. A scăpat ca prin minune din mâinile atacatorilor. 

Oamenii din Bolintin Vale trăiesc sub teroare de ani de zile. În mai multe videoclipuri postate în mediul online, bărbați de etnie romă amenință localnicii. 

Oraşul a fost declarat zonă specială de siguranţă publică, iar zeci de jandarmi şi poliţişti au fost mobilizaţi pe străzi.

Primul conflict sângeros în zonă a avut loc în Bolintin Deal, localitatea învecinată, în 1991. Un bărbat de etnie romă a înjunghiat mortal un student care refuzase să îl ia cu mașina. Criminalul a fost arestat după câteva ore, dar, sătenii au atacat atunci casele romilor. Au fost incendiate atunci 21 de locuințe. 

Leave a Reply