Se cere interzicerea AUR în România – Cine a sesizat Parchetul General din cauza lui George Simion și Claudiu Târziu

Deputatul PNL, Alexandru Muraru spune că Parchetul și Curtea Constituțională ar putea scoate AUR de pe scena politică. Liberalul anunță că a făcut plângeri penale pe numele copreședinților AUR George Simion și Claudiu Târziu, după protestul agresiv în care un grup de oameni au intrat cu forța în curtea Parlamentului. 

„Instituțiile statului trebuie să răspundă dacă această formațiune AUR este o amenințare la adresa ordinii constituționale a României și pe cale de consecință e nevoie de activarea din lege a mecanismului pentru scoaterea în afara sa”, a declarat Alexandru Muraru la RFI România.

Parchetul General poate declanșa această procedură . Am extins în aceste zile plângerile penale la adresa copreședinților AUR Claudiu Târziu și George Simion. un partid politic nu poate fi pus sub urmărire penală, dar membrii care au coordonat acest atac pot fi anchetați”, a mai spus Alexandru Muraru, Reprezentant Special al Guvernului pentru Combaterea Xenofobiei și Antisemitismului, despre AUR și extremismul în 2021.

Leave a Reply