Scandal la Primăria Timișoara, cu liderul AUR George Simion în prim-plan

Liderul formațiunii, George Simion, s-a întâlnit cu mitropolitul Banatului, căruia i-a mulțumit „pentru sfaturile duhovnicești pe care ni le-a dat la sosirea în Banat”, apoi a forțat intrarea în Primăria Timișoara alături de susținătorii săi.

Zecile de susținători AUR, printre care și liderul Noua Dreaptă Mehedinți, cel care ar fi pus la dispoziție mijloace de transport, au pătruns abuziv în sediul Primăriei, fără măști de protecție și fără să poată fi opriți de polițiștii locali.

Reprezentanții AUR au ajuns până la etajul I, unde George Simion ar fi avut o altercație cu un city-manager.

În replică, primarul Dominic Fritz a postat un mesaj în care afirmă că singurul scop al evenimentelor a fost să creeze haos în Primăria Timișoara și acuză Jandarmeria și Poliția Locală că nu au luat măsuri.

„O bandă de membri și simpatizanți AUR, în frunte cu George Simion, aduși la Timișoara cu autocarul, împreună cu organizația Noua Dreaptă din Mehedinți, au pătruns în mod ilegal în sediul Primăriei, prin forță fizică. Scopul acestor bande a fost să creeze haos și panică în instituție și printre timișorenii care aveau treburi legitime de rezolvat la Primărie. Este inadmisibil că Jandarmeria și Poliția Locală au asistat impotente la acest act violent,” a scris primarul USR al Timișoarei, care se află într-o depladsare oficială la Novi Sad, în Serbia. 

Leave a Reply