Scandal la Academia de Poliție: Studenții, hrăniți cu mâncare cu viermi și carne alterată

În ciuda incidentului și a riscurilor pentru sănătatea studenților, condițiile la care aceștia sunt supuși continuă să fie precare și mai rele decât cele din pușcării. În imaginile publicate de sindicatul Europol se pot vedea viermi ieșind din cartofii din mâncare sau plutind în supă. De asemenea, conform relatărilor studenților, carnea servită era alterată și emana un miros înțepător.  „Umilință, bătaie de joc, căprărie și mâncare similară cu ce se primea în lagărele de muncă din perioada comunistă.După două zile în care zeci de studenți au ajuns la spital cu diagnostic preliminar de toxiinfecție alimentară, în Academia de Poliție continuă bătaia de joc la adresa studenților, viitori ofițeri de poliție. Aceștia au condiții mai proaste decât cele ale deținuților din pușcării.În meniul primit azi, la două zile de la declanșarea focarului de infecție, se pot vedea cu ochiul liber larve de viermi în supă sau carne alterată cu miros înțepător. Nu numai că nimeni din conducerea ministerului nu a luat atitudine față de umilința și riscul bacteriologic existent, dar și la acest moment bătaia de joc continuă la adresa studenților cărora li se oferă „mâncare”, ce se aseamănă cu lăturile.Acum poate veți înțelege de ce i s-a vândut gogoși viceprim-ministrului Predoiu cu privire la „beneficiile” militarizării Academiei de Poliție. De fapt scopul celor din linia doi a MAI, este de a băga pumnul în gură studenților și de a nu mai ieși mizeria la suprafață.Am sesizat toate autoritățile cu atribuții în domeniu și sperăm că nu se va mușamaliza și acest caz, la fel ca cel din toamna anului trecut când studenții au fost înghesuiți câte 16 în dormitoare, mai rău ca pușcăriașii, în condiții insalubre”, scrie Europol, pe pagina oficială de Facebook. Bunicuța care a uimit internetul: la 68 de ani și-a luat permisul de conducere VIDEOScandalul zecilor de studenți care au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentarăÎn urma cu două zile peste 50 de studenți de la Academia de Poliție au fost transportați de urgență la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș, după ce au acuzat simptome de intoxicație alimentară.Studenții au început să se simtă rău la câteva ore după masa de prânz, cu unii dintre ei evitând chiar masa de seară din cauza grețurilor, vărsăturilor și durerilor abdominale. Îngrijorați, unii studenți au contactat părinții pentru a-i informa despre situație. Problema a fost sesizată și de Sindicatul Oltpol, iar liderul sindicatului, Cristel Ioțu, a subliniat că nu este primul incident legat de blocul alimentar al academiei. El a criticat calitatea alimentației și a cerut demisia responsabililor pentru condițiile de igienă nesatisfăcătoare.

Directorul medical al Institutului Matei Balș, dr. Adrian Marinescu, a confirmat sosirea a 57 de persoane la spital, menționând că, deși cazurile nu au fost severe, toți pacienții au primit tratament adecvat și au fost ulterior trimiși acasă. A fost exprimată suspiciunea unui focar de intoxicație, deși nu s-a putut determina exact care alimente au cauzat simptomele.

Aceasta nu este prima dată când calitatea mâncării la Academia de Poliție este pusă sub semnul întrebării. Cu peste doi ani în urmă, au fost raportate probleme similare cu alimentația, inclusiv acuzații că mâncarea conținea gândaci. Reprezentanții instituției au negat acele acuzații la vremea respectivă.

Un primar din Buzău și-a făcut conac de lux și și-a asfaltat curtea, în timp ce localnicii merg prin noroaie

Aceasta nu este prima dată când calitatea mâncării la Academia de Poliție este pusă sub semnul întrebării. Cu peste doi ani în urmă, au fost raportate probleme similare cu alimentația, inclusiv acuzații că mâncarea conținea gândaci. Reprezentanții instituției au negat acele acuzații la vremea respectivă.

Directorul medical al Institutului „Matei Balș”, dr. Adrian Marinescu, a confirmat, pentru „Adevărul”, că 57 persoane au ajuns la spital în cursul zilei de marți, 14 noiembrie 2023.

Spitalul a anunțat Direcția de Sănătate Publică București, iar mai departe, fiind vorba de o instituție a Ministerului de Interne, a fost anunțată Direcția Medicală din MAI, a precizat dr. Marinescu.

„Cei 57 nu au însemnat forme severe. Unora li s-au pus, probabil, soluții de reechilibrare, pe moment, dar au plecat cu toții acasă, cu tratament. Nu au fost forme severe. Toți au avut în comun faptul că au fost meseni la prânz și seara, fără să știm exact care dintre alimente (n. red. – le-au pus probleme), dacă au plecat de la prânz sau seara. Noi știm că oamenii aceștia au mâncat acolo și pentru noi există suspiciunea de focar”, a declarat dr. Marinescu.

Vești extraordinare pentru români: Noi vouchere de la 1 ianuarie 2024. Acestea pot fi preschimbate în bani

Leave a Reply