Scandal IMENS în Franța după ce Macron îi jignește pe nevaccinații COVID-19

Presa din Franța îl critică în același timp pe președintele Macron, despre care scriu că „dă apă la moară” antivacciniștilor. Totodată, mai multe ziare din Paris spun că Macron va avea zile grele în urma declarațiilor sale: „Aceste cuvinte vor marca viitoarea campanie prezidenţială, vor rămâne gravate în mandatul lui Emmanuel Macron”, potrivit Le Parisien.

Șeful statului francez a declarat că, începând cu 15 ianuarie, cei neimunizați vor primi interdicția de a intra în spațiile publice. Într-un interviu acordat ziarului Le Parisien, Emmanuel Macron promite, printre altele, că „le va face zile fripte, până la capăt, celor nevaccinaţi” anti-COVID. Acesta îi califică pe cei nevaccinaţi drept „iresponsabili”. Afirmațiile preşedintelui francez au provocat un adevărat şoc în clasa politică, scrie RFI România. Reacţiile au fost, în marea lor majoritate, extrem de critice în urma „amenințării” lui Macron. În același timp, dezbaterile parlamentare pe transformarea certificatului verde într-un „paşaport vaccinal” a fost suspendată.

Parlamentul francez a dezbătut transformarea actualului „certificat sanitar” într-un „certificat de vaccinare”, care ar împiedica persoanele nevaccinate să intre în anumite spații publice, chiar și dacă au un test negativ pentru Coronavirus.„Nu vă cer să criticați și să controlați guvernul, e rolul vostru, vă cer un simplu lucru, să nu ne mai autoflagelăm. Nu este vorba despre autosatisfacție, ci despre fapte care nu vorbesc despre mine, ci despre cetățenii țării, care au făcut eforturile necesare, pe care noi le-am cerut între Crăciun și Anul Nou. Nimic nu va merge bine, în mod sigur. Mă veți întreba dar în care țară merge bine? Vreți indicații și noi vi le dăm, dar e adevărat, e adevărat că noi conducem o acțiune determinată contra crizei sanitare. E adevărat că dramele sunt considerabile”, a declarat premierul Jean Castex la ședința Adunării Naționale (Camera Deputaților), potrivit Realitatea PLUS.

Astfel că în urma declarațiilor acide, parlamentarii au refuzat să mai dezbată proiectul de lege, catalogat scandalos la adresa guvernului lui Jean Castex.

Leave a Reply