Rugăciunea „Nu știu” – Secretul care ne ajută să conștientizăm cât de mare este puterea lui Dumnezeu

Părintele Ioan Bădiliță a dezvăluit care este cea mai simplă și, în același timp, cea mai profundă rugăciune pe care cineva o poate rosti în momentele grele. E suficient să o spună o dată și va simți imediat cum Dumnezeu îi oferă ajutorul în vremurile de răscruce. Iată ce a spus preotul:

„Eu o găsesc extrem de profundă. Te retragi undeva, într-un loc în care să fie numai inima ta și cu Dumnezeu, te așezi și spui doar atât: „Nu știu”. Faci o mică pauză și continui:„Nu știu cum să merg mai departe.Nu știu de ce se întâmplă asta.Nu știu ce să fac cu atâtea griji.Nu știu cum să-mi ușurez povara.Nu știu cum să fac față acestei situații”.Vezi, sunt multi „Nu știu” pe care îi poți acoperi.Și, după ce termini, îți deschizi palmele și privești la acel mărunt și prăfuit bob de credință pe care îl mai ai, te ridici și spui: „Dar TU știi!”Și lași cuvântul ăsta acolo să prindă aripi și să zboare. Dumnezeu are o slăbiciune pentru păsările cerului.Dar rugăciunile smerite le iubește ca pe lumina ochilor. Fiindcă acestea îi fac văzduhul mai frumos decât orice stol de rândunele.Tu nu știi încă. Dar El știe. Te știe.”

Irinel Columbeanu a spus cu ce se ocupă Monica Gabor în America: „Nu a reușit să-și realizeze visul”

Prin cuvintele sale, părintele Ioan Bădiliță a încercat să-i facă pe enoriași să înțeleagă că puterea lui Dumnezeu este infinită și că el știe tot ce se întâmplă în lume, scrie DivaHair. Este important să ne recunoaștem vulnerabilitățile și să ne punem speranța în credința pe care o avem, chiar dacă, pe moment, pare să nu existe soluție pentru problemele noastre.

Pe aceeași idee este construită și „Rugăciunea de fiecare zi a Sfântului Ierarh Filaret al Moscovei”, care are și ea în început sintagma „nu știu”: 

„Doamne, nu știu ce să cer de la Tine. Tu Unul știi de ce am nevoie, Tu mă iubești pe mine, mai mult decât eu însumi mă pot iubi.Părinte, dă robului Tău cele ce singur nu știe a le cere. Nu îndrăznesc să cer nici cruce, nici mângâiere: numai stau înaintea Ta. Inima mea e deschisă Ție; Tu vezi trebuințele mele pe care nu le știu eu. Vezi și fă după mila Ta. Lovește-mă și mă tămăduiește, doboară-mă și mă ridică. Mă cutremur și tac cu evlavie înaintea voinței Tale sfinte și a căilor Tale celor nepătrunse pentru mine.Mă aduc Ție jertfă, nu am altă dorință decât numai să fac voia Ta; învață-mă să mă rog, singur roagă-Te în mine!Amin!”

Tatăl Ceresc știe ce ni se întâmplă și, cu siguranță, are o rezolvare pentru necazul în care ne aflăm. Tot ce trebuie să facem noi este să continuăm să credem în El și să nu ne pierdem speranța că totul va fi bine.

Vezi? Este atât de simplu să-i spunem Domnului că avem nevoie de îndurarea Sa. Iar dacă vom fi convinși că va fi acolo să ne asculte și să ne ajute, chiar vom primi și răspuns pentru toate rugăciunile noastre.

“Rușinea” pe care a trăit-o un milionar român când a comandat o șampanie de 2.000 de euro la Nisa. Povestea incredibilă a omului de afaceri

Leave a Reply