Risc însemnat de producere a avalanşelor. Avertismentul salvamontiştilor

Ninsorile din zilele următoare vor depune un nou strat de zăpadă, local consistent. Pe văi și în locurile adăpostite sunt depozite însemnate de zăpadă, care depășesc pe alocuri 2 metri. La supraîncărcări, se pot declanșa avalanșe, avertizează salvamontiştii.

Prognoza meteo pentru următoarele 48 de ore

Vremea va fi apropiată de normalul termic al perioadei. În această noapte cerul va fi temporar noros în Carpații Meridionali și variabil în rest, iar sâmbătă și duminică cerul va fi noros în toate masivele. Se vor semnala ninsori, în această noapte local în Carpații Meridionali și izolat în rest, iar de mâine temporar în toate masivele, mai consistente în Carpații Occidentali, în vestul celor Meridionali și în nordul Carpaților Orientali, unde vor depăși local 15-20 l/mp.

Vântul va avea intensificări din sector predominant sudic, cu componente sud-estice în Meridionali și sud-vestice în Occidentali și Orientali, ce vor depăși în zonele înalte 60-70 km/h, îndeosebi pe crestele Carpaților Meridionali, viscolind zăpada.

Local se va semnala ceaţă asociată și cu depuneri de chiciură pe creste.

Stratul de zăpadă va înregistra creșteri în majoritatea masivelor, dar mai ales pe versanții sudici ai Carpaților Meridionali, în Carpații Occidentali și în nordul celor Orientali.

Leave a Reply