Revoltă după ce Coaliția a stabilit datele alegerilor. Decizia, contestată de mai multe ONG-uri: acuzații grave

Vedem mai multe semnale de alarmă trase în această scrisoare deschisă, formulată de reprezentanții ONG-urilor.

Aceștia spun, în primul rând, că organizarea actuală a alegerilor – acest calendar cu scrutinuri în 3 săptămâni consecutive – i-ar avanta, în mod evident, pe cei care reușesc să aibă un candidat în turul al doilea al alegerilor prezidențiale, asta pentru că alegerile parlamentare sunt intercalate între cele două tururi ale alegerilor prezidențiale. 

Congres PSD în august pentru stabilirea candidatului la președinție! Stănescu: „Îmi doresc să fie un membru PSD”

Practic, partidele care nu vor reuși să tracă de primul tur al alagerilor prezidențiale vor avea și mai puține voturi pentru alegerile parlamentare, asta deși vorbim despre alegeri pentru două instituții complet diferite. 

De asemenea, ONG-urile mai atrag atenția și asupra faptului că vom vedea, cel mai probabil, alianțe la alegerile prezidențiale – în cel de-al doilea tur – între partide care, la acel moment, ar fi adversare pentru alegerile parlamentare.  Aici pare a fi un apropo direct bătut către Coaliția PSD-PNL, care știm că plănuiește să facă acel tandem și chiar să încheie un protocol scris pentru o astfel de alianță, pe bază de susținere la al doilea tur al alegerilor. 

Marcel Ciolacu ia în calcul să susțină un candidat independent la prezidențiale! Congres decisiv la PSD

O altă problemă, mai spun reprezentanții ONG-urilor, ar fi că unele partide s-ar putea folosi de scrutinul de Ziua Națională și de festivitățile organizate în acea zi pentru a atrage, eventual, mai multe voturi din partea românilor. 

Între timp, cei din Coaliție susțin în continuare că organizarea alegerilor sub această formă și inclusiv pe data de  1 Decembrie a fost cea mai bună formă. 

Leave a Reply