Război Israel-Hamas Preşedintele interimar al Consiliului Legislativ din Gaza, UCIS într-un atac israelian

Bahar a fost ales prim-vicepreşedinte al Consiliului la alegerile legislative palestiniene din 2006, al căror rezultat a sfârşit prin a declanşa o ruptură între Hamas, câştigătorul alegerilor, şi gruparea naţionalistă Fatah.

Preşedintele Consiliului Legislativ, Aziz Dweik, care locuieşte în Cisiordania ocupată, a fost reţinut în octombrie anul trecut de forţele de securitate israeliene.

Israelul a declarat război Hamas pe 7 octombrie după un atac masiv al grupării islamiste care a inclus lansarea a mii de rachete şi infiltrarea în teritoriul israelian a aproximativ 3.000 de miliţieni care au masacrat aproximativ 1.200 de oameni şi au răpit alţi peste 240.

De atunci, forţele aeriene, navale şi terestre ale Israelului au atacat fără încetare Fâşia Gaza, provocând peste 16.000 de morţi şi 30.000 de răniţi, pe lângă strămutarea a 1,7 milioane de locuitori din Gaza, mai mult de două treimi din populaţia Fâşiei Gaza, potrivit Ministerului Sănătăţii din enclavă, controlat de Hamas, potrivit AGERPRES.

Leave a Reply