Război în Ucraina, ziua 836: Conflictul președinților. Reacția lui Zelenski după ce Putin a spus din nou că acesta este președinte „ilegitim” – LIVE TEXT

UPDATE 5:20 – Ca reacție la remarcile liderului rus Vladimir Putin cu privire la presupusa „ilegitimitate” a președinției lui Zelenski, pe fondul războiului, președintele ucrainean a afirmat că Putin este singura persoană care-l recunoaște pe actualul „președinte” rus ca fiind legitim, relatează Ukrainska Pravda potrivit HotNews.ro.

„Poporul ucrainean este singurul care poate recunoaște legitimitatea președintelui Zelenski. Poporul ucrainean și-a făcut alegerea și sunt recunoscător pentru sprijinul acordat. Oamenii noștri sunt liberi. Sincer să fiu, luptăm tocmai pentru asta.

Legitimitatea tovarășului Putin este recunoscută doar de însuși tovarășul Putin. Doar Putin îl alege pe Putin. Rușii sunt peisajul, cu un singur interpret pe scenă”, a spus Zelenski.

Reacția lui Zelenski vine după ce vineri la Forumul Economic Internațional de la Sankt Petersburg, Putin a spus că „o analiză sumară a constituției Ucrainei arată că actualele autorități ucrainene și-au pierdut legitimitatea” și că „se pare că avem de-a face cu uzurparea puterii”.

Leave a Reply