Război în Ucraina – Ziua 568 – Mai multe porturi au fost din nou bombardate de ruși în Ucraina – Americanii amenință cu noi sancțiuni

România a identificat fragmente de dronă asemănătoare cu cele ale armatei ruse lângă graniță, iar Forțele Aeriene Române au intervenit în estul Tulcei cu specialiști.

Din 18 iulie, atacurile asupra porturilor ucrainene au avut un impact semnificativ asupra exporturilor de cereale, cu o scădere de aproape 3 milioane de tone lunar, potrivit ministrului ucrainean al infrastructurii, Oleksandr Kubrakov. Acest declin a urmat deciziei Rusiei de a se retrage din acordul de export de cereale din Marea Neagră.

Ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a subliniat că forțele sale sunt în “apărare activă” și că Rusia trebuie să triumfe. A recunoscut că situația pe front este provocatoare în anumite zone.

În estul Ucrainei, un tribunal rusesc a condamnat doi soldați ucraineni la 29 de ani de închisoare fiecare, acuzându-i de uciderea a trei civili. Rusia a aplicat frecvent pedepse severe soldaților ucraineni capturați, în proceduri pe care Ucraina nu le acceptă.

Departamentul de Stat al SUA a subliniat că va aplica sancțiuni suplimentare Rusiei și Coreei de Nord în cazul unor noi tranzacții cu arme. Într-o conferință de presă, oficialii americani și-au exprimat preocuparea față de legăturile dintre Rusia și Coreea de Nord, subliniind că Coreea de Nord ar trebui să se abțină de la a sprijini conflictul Rusiei în Ucraina.

În final, secretarul de stat american, Antony Blinken, a evidențiat că conflictul din Ucraina reprezintă o amenințare majoră la adresa ordinii internaționale și a principiilor Cartei ONU.

Leave a Reply