Răsturnare de situație în dosarul lui Dumitru Buzatu. Prelungirea arestului preventiv, sub semnul întrebării

Practic, prelungirea arestării preventive se rejudecă, iar șansele fostului baron acasă de a beneficia de o măsură mai puțin dură cresc.

Măsura este una definitivă, potrivit Realitatea Plus.

PSD Vaslui a ajuns “pe drojdie” după arestarea baronului Dumitru Buzatu. Ce datorii sunt la întreținere?

„În baza art. 4251 alin.7 pct.2 lit. b) Cod Procedură Penală raportat la art. 204 Cod Procedură Penală şi art.5 CEDO, admite contestaţiile formulate de Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Iaşi şi inculpatul-contestator Buzatu Dumitru (…) împotriva încheierii nr. 11/DLF pronunţate la data de 15.11.2023 de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Vaslui în dosarul penal nr. 2259/89/2023, încheiere pe care o desfiinţează în integralitate. Trimite cauza spre rejudecare judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Vaslui. În temeiul art. 275 alin. 3 din Codul de Procedură Penală, cheltuielile judiciare efectuate pentru soluţionarea contestaţiilor formulate rămân în sarcina statului”, se arată în decizia Curţii de Apel Iaşi.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Vaslui a admis miercuri, 15 noiembrie, solicitarea procurorilor DNA de prelungire a arestului preventiv pentru fostul lider PSD Vaslui şi preşedinte al Consiliului Judeţean, Dumitru Buzatu, acuzat de luare de mită.

Lovitură pentru Dumitru Buzatu. Fostul baron PSD de Vaslui rămâne în arest, după ce a fost prins cu șpaga în portbagaj

 

În cazul expertului Radu Judele, deşi acesta solicitase prelungirea arestului la domiciliu, instanţa a decis măsura controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile, inculpatului fiindu-i interzis să ia legătura cu o serie de martori din dosar, printre care mai mulţi angajaţi ai Consiliului Judeţean Vaslui.

Leave a Reply