Răspunsul dat de Mircea Geoană când a fost întrebat dacă va candida la prezidențiale: „Întrebarea e dacă ţara este pregătită”

 El nu a dorit, însă, să răspundă dacă va candida la alegerile prezidenţiale, arătând că un anunţ privind viitorul său politic va fi făcut doar după încheierea mandatului la NATO.Prezent într-o dezbatere organizată sâmbătă, la Arad, cu ocazia lansării volumului său “Bătălia pentru viitorul României. Gândurile unui român la vârful NATO”, Mircea Geoană a fost întrebat dacă nu cumva pe acest proiect editorial doreşte să clădească un proiect politic şi dacă se simte pregătit “să se implice, să prezinte o alternativă”.

“Întrebarea nu e dacă eu sunt pregătit, întrebarea e dacă ţara este pregătită”, a răspuns Geoană, care apoi a adăugat: “Eu cred că da, eu simt asta, şi nu mă refer la mine, ci legat de starea de spirit a românilor”.

Mihai Tudose, atac dur la Nr.2 din NATO: „Geoană o să ia 3-4%. Nu îl votează nimeni”El a spus că “nici oferta politică actuală nu e foarte convingătoare” pentru mulţi români, dar a precizat că nu o să ofere un anunţ oficial privind o candidatură, înainte să îşi încheie mandatul la NATO.Întrebat şi de jurnalişti, la finalul dezbaterii, dacă va candida la alegerile prezidenţiale, Mircea Geoană a răspuns: “Rămân la decizia mea care este o decizie, cred eu, normală, etică, corectă, de a anunţa deciziile mele finale cu privire la ceea ce îmi propun să fac după ce îmi voi termina mandatul la NATO. Ceea ce pot să spun este că simt în publicul românesc din ţară şi din diaspora masivă românească dorinţa unei schimbări profunde. Într-un fel şi participarea în număr foarte mare la lansările mele de carte, la întâlnirile pe care le am în ţară şi diaspora arată un anumit interes, sunt măgulit de acest lucru, dar o decizie consolidată, finală, o voi anunţa după ce voi termina mandatul la NATO”.

Rareș Bogdan: PNL este partidul care poate schimba comunitățile locale și județene. Ținta noastră este să rămânem la guvernare

Leave a Reply