Putin vrea să plătească o parte din ratele restante ale soldaților trimiși să lupte în Ucraina

Marţi, Duma de Stat, camera inferioară a parlamentului Rusiei, a aprobat propunerea ca Ministerul de Finanţe să acopere 50% din dobânda acumulată la credite în perioada suspendării plăţilor,  transmite Reuters.

Băncilor li s-a ordonat să organizeze aceste suspendări ale plăţilor pentru împrumuturile acordate militarilor şi familiilor acestora, deoarece statul rus a încercat să stimuleze oamenii să lupte în ceea ce numeşte ”o operaţiune militară specială” în Ucraina.

Banca centrală a sugerat suspendarea plăţii împrumuturilor la scurt timp după ce preşedintele Vladimir Putin a anunţat în septembrie 2022 că 300.000 de oameni vor fi mobilizaţi pentru a stimula efortul militar al Rusiei.

Legea iniţială permitea militarilor să primească perioade de graţie pentru credite ipotecare, credite de consum şi carduri de credit pe durata serviciului lor militar şi pentru 30 de zile după aceea.

 

Proiectul de lege trebuie să treacă în continuare prin camera superioară a parlamentului şi să fie semnat de Putin pentru a deveni lege.

Leave a Reply