Proteste masive în Bulgaria din cauza măsurilor anti-COVID

Sute de oameni au participat la o manifestație condusă de un partid naționalist (Partidul Renașterii) împotriva necesității unui certificat care să ateste fie vaccinarea, fie recuperarea după COVID-19 pentru majoritatea activităților publice.

Gruparea naționalistă face campanie împotriva vaccinării, a certificatelor verzi și a măsurilor de combatere a pandemiei. Deputații săi numesc vaccinurile împotriva COVID-19 „experimentale”.

Filmările TV au arătat oameni aruncând cu obiecte în polițiști. Oamenii legii au raportat că patru ofițeri au fost răniți după o încercare de a împiedica protestatarii să ia cu asalt parlamentul. Cel puțin o persoană a fost reținută înainte de demonstrație pentru că purta un pistol cu gaz, a declarat poliția într-un e-mail.

Protestul vine la începutul celui de-al cincilea val al pandemiei de COVID-19. În ultimele 24 de ore, peste 7.000 de persoane au fost infectate, cel mai mare număr de la începutul pandemiei în martie 2020. Peste 5.000 de persoane sunt în prezent tratate în spitale cu COVID-19, cu peste 31.000 de victime.

Protestatarii au început să sosească în capitală dimineața, cu autobuze închiriate de către organizatori.

Leave a Reply