Prognoza meteo. Avertizare meteorologică de Cod Portocaliu de CANICULĂ și disconfort termic în ziua alegerilor

„Mâine o vreme în continuare mai caldă decât în mod obișnuit. Practic, de la o zi la alta, temperaturile vor fi în creștere, disconfortul termic în accentuare. De mâine intră în vigoare avertizarea meteorologică de Cod portocaliu pentru caniculă și disconfort termic accentuat, până marți, pentru 12 județe din sudul țării, inclusiv Capitala, acolo unde ne așteptăm ca valorile temperaturilor maxime să fie cuprinse între 36 până la 37, posibil izolat în sudul extrem 38 de grade”, a declarat Elena Mateescu, sâmbătă, la un post TV.

„De mâine, așa cum spuneam, în special în aceste zone, cele 12 județe, inclusiv Capitala, dar și în restul județelor din jumătatea sudică și sud-vestică a țării, vorbim de un Cod galben, pentru că și în aceste areale vorbim de temperaturi care vor atinge 35 de grade Celsius. De asemenea, pragul critic al indicelui temperatură-umezeală va putea atinge valoarea de 80 de unități”, a continuat Elena Mateescu.

„Nu excludem ca și mâine, în special de după-amiaza și în prima parte a nopții, să mai avem la nivel local, în special în Banat, în Crișana, în nordul Moldovei sau local și în Transilvania, fenomene de instabilitate, adică averse însoțite de descărcări electrice și izolat căderi de grindină”, a mai spus directoarea generală a ANM.

Val de alerte de vreme rea, pentru zona Capitalei. Ultima, indică ploi torențiale și vijelii

Leave a Reply