Prognoza meteo actualizată. Directorul ANM a anunţat zonele vizate de vânt puternic

„Până mâine dimineață vorbim de o atenționare meteorologică de Cod Galben ce vizează jumătatea vestică a țării, acolo unde intensificările vor avea viteze la rafală de peste 55-65km/h, iar de mâine dimineață de la ora 8:00 până marți seară la ora 22:00 aproape toată țara va fi sub incidența unei avertizări meteorologice de Cod Galben, iar până la ora 18:00 de Cod Portocaliu.

Aici vorbim de Codul Portocaliu pentru județe din partea de nord-vest a țării, dar și partea de sud-est, unde ne așteptăm la rafale de 80-85km/h, iar la munte pot depăși viteze de 120km/h.

Valul de praf saharian mătură România în următoarele ore. Anunțul făcut de ANM

Mâine, în regiunile intracarpatice, temperaturile vor scădea semnificativ, vor fi diferențe cu mai mult de 10°C nu vom mai atinge cel mult 14°C-15°C. Doar în partea de sud-est vom vorbi din nou de valori de aproape 26°C.

Însă de miercuri și în aceste zone temperaturile vor scădea, astfel încât în toată țara vom avea valori între 10°C până la cel mult 22°C-24°C și aceste ecart rămâne de interes până la finalul acestei săptămâni”, a spus Elena Mateescu, directorul ANM, la un post TV.

Prognoza ANM pentru următoarele două săptămâni: urmează o răcire bruscă și ulterior temperaturile vor crește peste norma perioadei

Leave a Reply