Prințesa Basmah bint Saud a fost eliberată din închisoare. Prințesei saudite nu i s-a adus nici o acuzare în cei 3 ani petrecuți în detenție

Cele două au fost eliberate din închisoarea și au ajuns la casa lor din Jeddah. Prințesa se simte bine, dar va cere părerea medicilor.

Ea pare epuizată, dar are o dispoziție bună și este recunoscătoare să se reîntâlnească cu fiii ei, a transmis sâmbătă, consilierul juridic al prințesei, Henri Estramant.

Reprezentanții Guvernului din Arabia Saudită nu au făcut niciun comentariu cu privire la eliberarea prințesei și a fiicei sale.

De asemenea, ea a acuzat că a fost închisă fără acuzații în penitenciarul al-Ha’ir, unde au fost plasați în detenție mulți alți deținuți politic și că nici ea, nici fiica ei nu au primit vreo explicație pentru arestarea lor, în ciuda solicitărilor repetate adresate curții regale și unchiului său, regele Salman.

De-a lungul timpului, prințesa Basmah, cea mai mică dintre copiii fostului rege Saud, a criticat în repetate rânduri modul în care sunt tratate femeile în Arabia Saudită.

 

 

Leave a Reply