Primele explicații despre motivul vizitei lui Klaus Iohannis în Africa – De ce s-ar fi dus președintele

Ministrul Economiei a fost întrebat despre specialiştii din economie şi turism care îl însoţesc pe preşedintele Klaus Iohannis în turneul din Africa.

”Preşedintele României întotdeauna este informat, pregătit, primeşte punctaje din partea Ministerului Economiei (..) Relaţiile cu Africa pot să fie relaţii prioritare, ştim foarte bine că România a beneficiat de relaţii să spunem tradiţionale foarte bune în multe dintre statele din Africa. Sunt consilieri economici la post în zona magrebiană din Algeria,Tunisia, Egipt, care fac în aşa fel încât spre exemplu agricultorii români să poată exporta grâu în Egipt”, a arătat ministrul Economiei.

Ştefan Oprea a arătat că şi în toată această zonă există relaţii comerciale care pot să crească.

”Există în zona aceasta a Africii un potential pe care din păcate încă nu l-am atins şi este neexplorat în totalitatea lui”, a mai spus Oprea.

Ministrul a mai spus că preşedintele are consilieri foarte buni pe teme economice, şi a dat exemplul consilierului Cosmin Marinescu. ”Are materialele foarte bine pregătite pe toate aceste relaţii bilaterale comerciale”, a mai spus Oprea. 

Leave a Reply