Prima reacție a lui Novak Djokovic după decizia de expulzare – Ce spune de participarea la Australian Open

Sportivul a transmis într-un comunicat că va coopera cu autoritățile în legătură cu plecarea sa din țară. Djokovic a confirmat că nu va participa la Australian Open și le-a mulțumit celor care l-au sprijinit în ultima perioadă.

„Sunt extrem de dezamăgit de decizia instanței de anulare a aplicației pentru revizuirea deciziei ministrului de a-mi suspenda viza, ceea ce înseamnă că nu pot sta în Australia și să particip la Australian Open”.

„Respect decizia instanței și voi coopera cu autoritățile relevante în legătură cu plecarea mea din țară.

Nu m-am simțit deloc confortabil cu faptul că atenția în ultimele săptămâni a fost pe mine și sper că acum ne putem toți concentra pe joc și pe turneul ce-l iubesc. Le doresc toate cele bune jucătorilor, oficialilor turneului, personalului, voluntarilor și fanilor la turneu”, se arată în declarația de presă.

Curtea Federală a decis anularea vizei lui Novak Djokovic, urmând ca acesta să fie deportat  din Australia. Duminică, instanța a menținut decizia ministrului imigrației din Australia, Alex Hawke, de a i se anula viza pe motiv că prezența lui Djokovic în Australia ar putea reprezenta un risc de „neliniște publică”

Astfel el nu va avea voie timp de trei ani să intre în Australia, decât în anumite circumstanțe.

Leave a Reply