Preot de 62 de ani prins la amantă cu detectivi particulari. Ce decizie a luat soțul înșelat

Este vorba despre o femeie cu 10 ani mai tânără, căsătorită, al cărei soț era plecat în străinătate. Și preotul este căsătorit, având copii și nepoți.

Bărbatul amantei ar fi descoperit toată isprava, după ce a angajat un detectiv. S-a întors în țară și, cu dovezile strânse, s-a dus Episcopul Ignatie al Hușilor, la birou. Episcopul i-a cerut preotului să se pensioneze urgent și i-a interzis să mai slujească în Episcopia Hușilor.

Spre stupoarea tuturor, preotul nu a părăsit imediat slujba și a mai comis o faptă nedemnă de o față bisericească. A cerut de la enoriași, din cele 600 de gospodării, câte 80 de lei, drept taxă anuală pentru Biserică.

Oamenii s-au confirmat, crezând că vor ajunge la biserică, însă, potrivit consilierilor parohiali, suma deloc de neglijat care a fost strânsă în acest fel s-a “evaporat”.

„Am înțeles că acesta are niște fotografii, care au fost prezentate Preasfinției Sale Episcopului Igantie al Hușilor, iar acesta a dat dispoziție imediat ca preotul din Ivești să iasă la pensie, iar până atunci să plece în concediu. Preotul n-a plecat în concediu, ci a continuat să slujească, a mers pe la familiile din parohia sa, care sunt în număr de 600, a cerut taxa pentru biserică, în valoare de 80 lei/gospodărie, a adunat banii pentru bugetul parohiei, a dat chitanță la oameni. Suma strânsă însă se pare că n-a ajuns unde trebuia, adică în bugetul parohiei, că nu a spus nimic la nimeni, nici consilierilor, nimănui, unde sunt sau ce-a făcut cu banii”, a declarat o rudă a soțului înșelat.

PS Ignatie, Episcopul Hușilor, a precizat pentru Vremea Nouă, că știe despre acest caz.

„A fost scos imediat la pensie și i s-a interzis categoric să mai slujească pe teritoriul Episcopiei Hușilor”, a spus PS Ignatie.

Despre implicațiile morale ale faptei preotului nu a vrut să comenteze, spunând că nu face judecăți „publice”.

Leave a Reply