Prăjitură cu mămăligă, desertul genial despre care puțină lume știe – Care e rețeta

Ingredientele de care ai nevoie în acest caz sunt următoarele:- 400 gr de mălai;- 250 gr de făină 000;- 400 ml de lapte;- 200 ml de iaurt sau de chefir;- 5 ouă;- 150 gr de unt;- 250 gr de zahăr;- 2 pliculeţe de zahăr vanilat;- esenţă de vanilie;- 1 pliculeţ de praf de copt;- 2 linguri de coajă de portocală rasă.

Modalitatea de preparare este următoarea:

Pune într-o oală, la foc mic, laptele, zahărul, untul, esenţa de vanilie, sarea şi zahărul vanilat, amestecând încontinuu, pentru că totul să se omogenizeze. Când începe să fiarbă, pune mălaiul şi făină în ploaie, având grijă să nu se formeze cocoloaşe. În acest scop, continuă să amesteci în compoziţie. Odată ce totul s-a omogenizat, dă cratiţa deoparte şi las-o să se răcească vreme de cel puţin 15 minute. În acest interval, poţi separa gălbenuşurile de albuşuri, bătându-le spumă pe acestea din urmă.Când timpul a trecut, adaugă în mixul fiert anterior ouăle (atât gălbenuşurile, cât şi albuşurile bătute separat), praful de copt, iaurtul sau chefirul şi amestecă din nou. Toată această compoziţie trebuie pusă într-o tavă unsă cu puţin ulei şi tapetata cu făină. Prăjitură se lasă la cuptor timp de cel puţin 45 de minute, până când observi că s-a format o crustă aurie, iar interiorul verificat cu o scobitoare a devenit pufos. Apoi, scoate prăjitură din cuptor şi las-o să se răcească înainte de a o tăia.

Scandal cu cântec la Eurovision. Unul dintre favoriți, dați afară din concurs cu câteva ore înainte de finală. Care a fost motivul

Leave a Reply