Poliţişti, jandarmi şi voluntari, mobilizaţi pentru găsirea unui copil de 9 ani dispărut în zona mănăstirii Ciolanu din judeţul Buzău

 

 

Conform IPJ Buzău, duminică seară, în jurul orei 19.30, poliţiştii au fost sesizaţi de către o mamă cu privire la faptul că, în timp ce se afla într-o zonă turistică a judeţului, copilul său, de 9 ani, a plecat de lângă familie şi nu îl mai găseşte.

Având în vedere sesizarea, ora târzie, condiţiile de luminozitate scăzută, dar şi specificul zonei, deluros şi în mare parte împădurit, poliţiştii s-au deplasat de urgenţă la locaţia indicată de către apelanta şi au demarat verificări pentru depistarea cu operativitate a copilului.

Au fost mobilizate aproximativ 100 de persoane, dintre care peste 80 din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, dar şi reprezentanţi silvici şi ai autorităţilor judeţene şi locale, cărora li s-au alăturat inclusiv voluntari aflaţi în zonă, dornici să contribuie la activităţile desfăşurate pentru găsirea minorului. Astfel, la numai o oră de la sesizare, unul dintre voluntari anunţa că a găsit copilul.

Minorul a fost predat poliţiştilor şi personalului medical, pentru clarificarea împrejurărilor în care a plecat, dar şi pentru a se asigura că acesta nu a suferit vătămări.

Din discuţiile purtate, a reieşit că, în urma participării la un joc, nemulţumit fiind că ar fi pierdut, s-ar fi decis să plece, în mod voluntar, în zona împădurită. Acesta ar fi stat ascuns, în semn de revoltă, fără să conştientizeze pericolele la care s-a expus.

Leave a Reply