O monedă de 5 bani se vinde pe internet cu 22.000 de euro. Dacă o găsești prin sertare, ai dat lovitura!

Mulți pasionați de numismatică se luptă pentru a adăuga cele mai rare și mai valoroase piese în colecțiile lor, inclusiv una dintre cele mai scumpe monede recent scoase la vânzare.

Site-urile de vânzări au devenit destinații populare pentru cei care doresc să cumpere sau să vândă piese rare, între care se numără și monedele. Unele dintre acestea pot avea o vechime de zeci sau chiar sute de ani și pot fi vândute cu sume exorbitante pe piața de colecționare. În special cele care sunt extrem de rare sau care au o istorie interesantă atașată valorii lor au un preț senzațional în ochii colecționarilor. Una dintre cele mai recente monede adăugate pe un site de vânzări este o piesă de colecție foarte scumpă – cu un preț de 20.000 de euro.

O monedă din 1999 se vinde pe internet cu o avere! Dacă o ai, te umpli de bani

Una dintre cele mai noi monede scoase la vânzare online este un model de 5 bani, datat din perioada 1905-1906. Această monedă rară este considerată o perlă în colecțiile de numismatică și este căutată cu ardoare de către pasionați. Vânzătorul a decis să pornească licitația cu un preț îndrăzneț de 20.000 de euro, iar colecționarii amatori speră să adauge această piesă valoroasă în colecțiile lor.

Din cauza faptului că există foarte puține monede de acest tip în circulație, acestea devin din ce în ce mai căutate și valoroase. Mulți colecționari sunt dispuși să plătească sume exorbitante de bani pentru a adăuga astfel de piese rare în colecțiile lor. Acesta este motivul pentru care această monedă a atras atenția colecționarilor din toată lumea, iar prețul ei ar putea continua să crească în timp.

Jocurile subterane înainte de alegerile din 2024. Manevre disperate în laboratoarele Puterii. Alianțele neașteptate împotriva AUR

Dacă ești norocos și ai această monedă în colecția ta sau o găsești undeva prin sertare sau în podul casei, ar trebui să iei în considerare participarea la licitație. Cu un preț de pornire de 20.000 de euro, această piesă valoroasă poate aduce o sumă considerabilă de bani pentru colecționarul norocos care o achiziționează.

În lumea numismatică există monede care pot ajunge să valoreze sume exorbitante, iar unele dintre cele mai rare piese se găsesc pe site-urile de vânzări. De exemplu, un model de 100 de lei din 1936 se vinde online cu prețul de 114.900 de euro, fiind una dintre cele mai costisitoare monede din România. Alt exemplu este o monedă rară de un ban, datată din 1868 și scosă la vânzare de un colecționar pasionat. Prețul de pornire pentru această piesă este de 9900 de euro, fapt care o face una dintre cele mai scumpe monede de un ban din lume.

Deși pare incredibil, există colecționari care sunt dispuși să plătească sume foarte mari de bani pentru a-și completa colecțiile cu astfel de piese unicat. 

Cum poți să vinzi sau să cumperi monede vechi

Dacă ai deja o colecție de monede vechi și vrei să vinzi, iată unde sunt locurile potrivite pentru a face asta:

CoinsForSale.com Doar 5% pentru a vinde. Fără taxă de listare.Heritage Auctions 10% comision. Program de consignație.eBay 12,35% + comision de 0,030 $, plus taxe de listare. Audiență largă.Apmex Bine cunoscut. Dar nu va plăti decât după ce le trimiți monedele.Modern Coin Mart nu plătește decât după ce le trimiți monedele.

Noua ordine climatică s-a instalat. Avertisment de la meteorologi: Ne așteaptă noi recorduri de tempertură în 2024

Leave a Reply