Noul trend în materie de cafea printre băutorii acestei licori magice! Pulberea adăugată pentru extra energie: ești gata să o încerci și tu?

Acest nou trend alimentar ajută la sporirea beneficiilor cafelei, deoarece ajută la tratarea unor probleme precum nivelul ridicat de stres. Pentru aceasta se folosesc de obicei extracte de ciuperci medicinale, precum reishi, chaga, coama leului, maitake, shiitake, cordyceps.

Ce efecte are cafeaua cu pulbere de ciuperci?

Reţelele sociale au crescut popularitatea ciupercilor medicinale. În ultimii ani, una dintre metodele de a le folosi a fost adăugarea pulberii acestora în diverse preparate culinare, dar şi în cafea. Prepararea este foarte simplă: la un preparat clasic de cafea trebuie doar să adaugi o linguriţă de pulbere de ciuperci.

Combinația de cofeină și adaptogeni din ciuperci ar putea îmbunătăți nivelul de energie și rezistența fizică.  Oferă chiar şi proprietăți imunomodulatoare care ar putea ajuta la întărirea sistemului imunitar și la reducerea frecvenţei îmbolnăvirilor.

Printre principalele sale calități se numără capacitatea de a reduce stresul și anxietatea. Adaptogenii din ciuperci cum este reishi pot ajuta la reducerea stresului, anxietăţii și la îmbunătățirea dispoziției. În plus, pot oferi un plus de antioxidanți, vitamine și minerale, ca acelea din complexul B, vitamina D, seleniu, cupru, potasiu și fosfor.

Citește continuarea pe Click!pentrufemei

Leave a Reply