Noua strategie a escrocilor: zilele de naștere false. Cum să nu fii următorul pe listă

Doi hoți au reușit să fure bunurile prețioase ale unei bătrâne în vârstă de 88 de ani din Colleferro, folosind pretextul ingenios al unei petreceri de ziua de naștere. La ora 16.00, aceștia au ajuns la domiciliul bătrânei, de pe Piazza Nassirya din Colleferro și au pretins că doresc să o răsfețe cu o felie de tort pentru că sărbătoresc o zi de naștere specială.

“Este ziua de naștere a mamei mele și vrem să vă servim cu o bucată de tort”, i-a spus batrânei o fată tânără, împreună cu o altă femeie care, potrivit carabinierilor, era chiar mama ei. “Deschideți ușa, hai să mâncăm împreună o bucată de tort”.

Și astfel, femeia în vârstă de 88 de ani, care fusese deja abordată în fața casei de cele două și cu câteva săptămâni înainte, nu a ezitat să deschidă ușa și să le salute, liniștită de faptul că se afla în fața a două figuri feminine.

Folosind această tehnică ingenioasă, hoațele au reușit să pătrundă în casa victimei și să distragă atenția acesteia. În timp ce una dintre infractoare tăia o felie de tort și servea o băutură, cealaltă făcea ravagii în dormitorul bătrânei, căutând bijuterii din aur, scrie Stiri Diaspora. Când victima și-a dat seama că a căzut pradă unei escrocherii ingenioase, a fost prea târziu. Hoațele au reușit să fure patru brățări, dintre care una era veche și valoroasă, și trei inele prețioase.

Percheziții de amploare la grupări de traficanți de droguri din Vrancea și Galați

Bătrâna a rămas profund afectată de incident și a depus imediat o plângere la carabinierii din Colleferro, însoțită de un membru al familiei sale. Ea a subliniat că pierderea financiară nu este singura suferință provocată de hoți, deoarece bijuteriile furate aveau o valoare emoțională, păstrau amintiri dragi și mărturisesc trecutul său și al familiei sale. Bătrâna era devastată să constate că astfel de amintiri și istoria familiei ei au fost luate pentru totdeauna.

Anchetatorii au început investigația și încearcă să identifice autorii acestui jaf. Cele două femei, care au părut a fi mamă și fiică, au folosit un mod de operare neobișnuit, distrăgând atenția victimei și profanându-i intimitatea. Imaginile de supraveghere sunt acum analizate pentru a dezvălui identitatea infractorilor.

Primarul din Colleferro, Pierluigi Sanna, a declarat că orașul se află sub supravegherea “specială” a camerelelor de supraveghere electronice, iar autoritățile fac tot posibilul pentru a aduce hoții în fața justiției și pentru a preveni astfel de incidente în viitor.

Cine vorbește mai mult, de fapt: bărbatul sau femeia? O aplicație a numărat intervențile verbale dintr-o ședință și a facut marea dezvăluire

Leave a Reply