Nicolae Ciucă, despre închiderea MCV: ”Un moment istoric pentru democrație și pentru întregul sistem judiciar din România

”Acest eveniment se desfăşoară într-un moment istoric pentru democraţia noastră şi pentru întregul sistem judiciar din România, anume ridicarea oficială a Mecanismului de Cooperare şi Verificare, şi mă alătur tuturor celor care v-au mulţumit pentru efortul depus pentru întreaga activitate derulată în aceşti ani şi la finalul cărora, iată, putem să îi felicităm pe toţi cei implicaţi. Este un real succes pentru România care încheie în mod simbolic ultima restanţă a tranziţiei noastre către statutul de naţiune europeană cu drepturi depline”, a declarat Ciucă la un eveniment pe justiție.

El a spus că asumarea şi promovarea unei viziuni europene cu privire la statul de drept a fost un efort îndelungat pentru România.

Klaus Iohannis, despre încheierea MCV: „Nu este momentul să încetinim lupta anticorupție”

”Nu trebuie să uităm că asumarea şi promovarea unei viziuni europene cu privire la statul de drept a fost un efort îndelungat pentru România pe care l-am parcurs împreună, în dialog cu partenerii noştri europeni. Acest dialog european pentru promovarea reformelor structurale în domeniul Justiţiei şi stat de drept a început cu primul raport de ţară publicat de Comisia Europeană în anul 1998, a continuat cu foaia de parcurs pentru România în anul 2002 şi cu negocierile de aderare. Ulterior, s-a prelungit după aderarea României la Uniunea Europeană în 2007 cu monitorizarea prin intermediul MCV”, a adăugat Ciucă.

Ciolacu: „Eliminarea MCV, argument în plus pentru aderarea la Schengen”

Nicolae Ciucă a mai menţionat că prin eforturile conjugate ale celor care îşi desfăşoară activitatea în sistemul judiciar, cu eforturile Executivului, ale Legislativului, s-a reuşit finalizarea pachetul privind legile Justiţiei şi legile privind modificarea Codului Penal şi a codului de Procedură Penală, ”elemente esenţiale pentru a putea definitiva recomandările MCV„.

Citește și România a scăpat de „piatra de gât” numită MCV. Ce a reprezentat, când și de ce a fost instituit Mecanismul de Cooperare și Verificare

Vezi și Alina Gorghiu, după închiderea MCV-ului pentru România: “Sistemul judiciar, un factor de progres pentru democrația românească”

Leave a Reply