Motivul pentru care clătitele făcute cu bere sunt mai gustoase – Care este rețeta

Clătitele cu bere pot fi apreciate pentru gustul lor unic și pentru faptul că berea adaugă o notă subtilă de aromă și textură. Berea poate adăuga umiditate și puțină efervescență la compoziția aluatului, ceea ce duce la clătite pufoase și delicioase. Iată o rețetă simplă pentru clătite cu bere:

Ingrediente:

1 ceașcă de făină de grâu1 ou1 ceașcă de bere (preferabil o bere mai puțin amară)1 lingură de zahăr1/2 linguriță de sare1/2 linguriță de extract de vanilie (opțional)Unt sau ulei pentru uns tigaiaInstrucțiuni:

Începe prin a combina făina, zahărul și sarea într-un castron mare. Dacă dorești, adaugă și extractul de vanilie pentru un gust mai bogat.

Fă un mic puț și adaugă oul în mijloc. Începe să amesteci, adăugând treptat berea. Continuă să amesteci până când obții un aluat omogen, fără cocoloașe. Asigură-te că nu amesteci prea mult, pentru a evita supraamestecarea aluatului.

Încălzește o tigaie antiaderentă la foc mediu și unse-o cu unt sau ulei.

Toarnă o porție de aluat în tigaie, în funcție de dimensiunea dorită a clătitelor. Poți folosi spatele lingurii pentru a răspândi aluatul într-un cerc uniform.

Gatiti clătita pe o parte până când apar bule pe suprafață și marginile încep să se rumenească, apoi întoarceți-o și gătiți pe cealaltă parte până când devine auriu.

Repetă procesul cu restul aluatului.

Servește clătitele cu topping-urile tale preferate, cum ar fi sirop de arțar, fructe proaspete, frișcă sau ciocolată topită.

Este important să menționez că, în timpul procesului de gătire, alcoolul din bere se evaporă, astfel încât clătitele nu vor conține alcool. Aceste clătite cu bere pot fi o delicioasă variație a rețetei tradiționale de clătite și pot fi savurate în diferite feluri, în funcție de preferințele tale.

Leave a Reply