Moartea designului in industria mobila

In anii de dinaintea smarthphoneurilor cu care ne-am obisnuit cu totii deja, telefoanele mobile aveau forme care mai de care mai diverse si interesante. Va mai aduceti aminte de telefoanele cu clapeta? Dar de cele de forma oului care aveau tastatura circulara? Designerii se intreceau in mai mult decat specificatiile interne ale terminalelor mobile. Marile case de moda chiar dadeau o mana de ajutor marilor producatori pentru a lansa telefoane care aratau ca adevarate opere de arta.
Unul dintre cele mai frumoase telefoane ca si design era produs chiar de Nokia, seria 8800 reprezenta varful de gama de lux din acea perioada. Telefoane realizate din carbon, aur sau titaniu cu o carcasa de safir care acoperea tastatura, acestea erau unele dintre cele mai ravnite mobile ale acelor ani. Daca este sa vorbim tot de Nokia, cu siguranta mai aveti intiparita in memoria imaginea telefonului inteligent Nokia N97, un mobil care avea o tastatura culisanta full qwerty si care arata exact ca un laptop atunci cand aceasta era deschisa.
In ultimii ani din pacate, telefoanele mobile au in esenta acelasi design. Un ecran mare domneste asupra unui cadru din metal cu un spate de sticla, aluminiu sau plastic. Designul se rezuma doar la atat, iar personalitatea lipseste vehement din pacate. Poate vom ajunge peste cativa ani sa revolutionam din nou aspectul exterior al mobilelor noastre, visez la acea zi cu toata inima!

Leave a Reply