Mircea Geoană: „Rusia nu are potențialul și nici intenția să ne atace nuclear”

Pe lângă analiza situaţiei generale de securitate, Geoană afirmă că se va discuta despre creşterea producţiei în insdustria de apărare.

”Vom discuta despre ceea ce înseamnă să creştem producţia de apărare şi să folosim cu cap banii pe care contribuabilii noştri îi vor investi mai mult în apărare. Vremurile sunt complicate, avem nevoie de o armată puternică, avem nevoie de securitate naţională şi colectivă de de primă calitate. Vom discuta şi despre ceea ce înseamnă asta pentru renaşterea industriei de apărare în Europa şi, sper eu, şi în ţara noastră, în România, pentru că avem potenţial ingineresc, potenţial de locuri de muncă bine plătite şi e bine să fim pregătiţi şi pentru a profitat de acest moment” a declarat Geoană.

Se va discuta, evident, despre sprijinul pentru Ucraina şi Republica Moldova, ”care este sub un asalt extrem de vicios de natură hibridă din partea Federaţiei Ruse”.

”Rusia nu are potenţialul şi nici intenţia de a ne ataca militar, dar va folosi orice fel de instrument  – atacuri cibernetice, dezinformare, folosirea şi interferarea în alegerile noastre, atacuri împotriva infrastructurii critice a Alianţei noastre”, a mai declarat Geoană.

Preşedintele Joe Biden şi omologii săi din NATO se întâlnesc la Washington în această săptămână pentru a marca cea de-a 75-a aniversare a celei mai mari organizaţii de securitate din lume, chiar în timp ce Rusia îşi accentuează avantajul pe câmpul de luptă din Ucraina

Leave a Reply