Ministrul Sănătăţii din Germania: „Este naiv să credem că Omicron va fi sfârşitul pandemiei”

Oficialul a asigurat că vaccinarea este singura cale de ieşire din pandemie, deoarece varianta Omicron continuă să se răspândească.

„Încă avem nevoie de vaccinare obligatorie. În caz contrar, infectarea cu Omicron este o vaccinare murdară prin uşa din spate. A conta pe toţi să se infecteze mai devreme sau mai târziu şi să devină imuni… ar cauza mari probleme”, a precizat Lauterbach.

Versiunea Omicron a virusului pare până acum a fi mai blândă decât variantele anterioare. Dar ministrul sănătăţii a avertizat că “mulţi oameni s-ar îmbolnăvi grav, cu daune adesea permanente”, dacă Omicron ar fi lăsat necontrolat. 

Ministrul Sănătăţii se teme de variantele viitoare, spunând că e “naiv” să credem că “omicron este sfârşitul pandemiei”.

„Vaccinarea obligatorie este, de asemenea, importantă pentru viitoarele variante care se pot dezvolta în continuare”, a mai declarat el. 

Lauterbach a avertizat, de asemenea, despre posibilitatea ca o variantă nouă, mai periculoasă, să înceapă să se răspândească. 

„Imaginaţi-vă pentru o secundă că varianta Omicron este semnificativ mai mortală. În cazul acesta am fi în pericol existenţial acum. Nimeni nu poate garanta că nu se va dezvolta în curând o variantă mult mai periculoasă”, a conchis acesta.

Leave a Reply