Ministrul Mediului a făcut ANUNȚUL! De când se INTERZIC centralele individuale de apartament

Ministrul a precizat că va exista un proiect de lege pentru interzicerea instalării centralelor termice proprii în blocurile care se construiesc acum, urmând să se decidă în coaliție dacă va fi aprobat prin Ordonanţă de Urgenţă sau dacă va fi trimis Parlamentului.

Ministrul Mediului a avansat încă din noiembrie intenția de a interzice instalarea de centrale termice proprii în blocurile noi, care să aibă centrală comună sau să fie racordate la rețelele centralizate de termoficare ale orașelor.

El a subliniat, joi, într-o conferinţă de presă, că măsura va viza interzicerea centralelor individuale în blocurile noi, nefiind luate în calcul intervenţii pe centralele individuale deja instalate.

El a susținut că implementarea trebuie să fie una graduală, “nu de azi pe mâine, pentru că sunt foarte multe investiţii deja pornite, autorizate, gândite, proiectate, aflate în execuţie pe metodele vechi”, iar acolo nu se poate interveni retroactiv”.

Tánczos Barna a precizat că Ministerul Mediului va face un proiect de lege pentru interzicerea instalării centralelor termice proprii în construcțiile noi și că depinde de guvern și de Parlament când va fi aprobat și va intra în vigoare/

Leave a Reply