Ministrul Energiei a făcut anunțul! Când ar putea să scadă prețul la curent și gaze

Virgil Popescu este de părere că scăderea cererii pe piață, începând cu luna aprilie, va însemnăa și o reducere a tarifelor la energie electrică și gaze.

„Din aprilie, e posibil ca prețul la gaze naturale să scadă, ceea ce duce la temperarea prețului pentru ziua următoare. În toată Europa, oamenii stau în piața concurențială. E nevoie ca restul de români să caute oferte mai bune. Statul garantează că niciun cetățean nu rămâne fără gaz. Dar și românii trebuie să știe că trebuie să-și caute un furnizor cu un preț mai bun. În serviciul universal peste tot este mai scump.

Prețul la energie electrică nu mai poate ajunge la nivelul anumul 2020, perioadă în care am avut lockdown și un consum foarte mic. Din  aprilie, estimez scăderea prețului la gaze. Vine primăvarara cade consumul, iar Rusia va aproviziona Europa cu mai multe gaze. Rusia joacă un joc geopolitic pentru a crește prețul. Din aprilie, nu mai poate merge acest joc.

Estimez o scădere a gazului natural, deci va scădea și la energia electrică”, a declarat Virgil Popescu în emisiunea „Raport de Zi” moderată de Ana Maria Păcuraru.

Leave a Reply