Mii de bucureșteni, fără căldură în plină iarnă. Oamenii sunt DISPERAȚI: E mai rău ca pe timpul lui Ceaușescu

“E rece, rece. Ia uitați: am ajuns mai rău că pe timpul lui Ceaușescu. Apă caldă nu avem, căldură nu avem… întreținerea vine la 3 camere 270 de lei. mai vine și lumina 250”, spune un bucureștean.

În această situație sunt mii de bucureșteni care stau de zile bune fără apă caldă și căldură. În plină iarnă, oamenii stau în casă îmbrăcați mai ceva ca afară.

“Temperatura este de 11-12 grade. Cum să trăiești așa? Uitați: am două pilote pe pat. Cum poți să trăiești în frigul asta, după ce pensia e mică, mâncarea e scumpă, n-ai nici căldură.

Uite, dau la apă caldă… veniți să vedeți cât de rece e apă”, mai spune bărbatul.

Ca să se spele, oamenii încălzesc apă pe aragaz.”Uite așa ne punem apă pe aragaz și ne încălzim că să ne putem spăla. Nu e nici călâie. Așa curge… N-am apă să mă spal și spune Nicușor (Dan – n.r.) că e mai bine. Cum e mă mai bine? E mai rău că pe vremea lui Ceaușescu. Uite așa ne încălzim apă și ne spălăm. Nu ne spălăm noi cum trebuie, dar ne spălăm”, povestește o femeie.

De la începutul acestei ierni, în Capitală, zilnic se înregistrează avarii la rețeaua de termoficare. Din această cauză, sute de blocuri rămân fără căldură. 

Leave a Reply