Medicul Virgil Musta crede că sunt multe posibilități pentru a învinge valul 5 al pandemiei. Ce soluții există pentru lupta cu OMICRON

Medicul a atras atenția că testele antigen sunt mai puțin sensibile pentru tulpina Omicron, astfel că este recomandat testul PCR.

Musta a afirmat, la un post de televiziune, că în acest val cinci al pandemiei numărul de cazuri COVID va crește foarte rapid, pentru că tulpina Omicron este de 70 de ori mai contagioasă decât Delta, care la rândul ei era foarte contagioasă, iar acest lucru va crea o mare presiune pe sistemul de sănătate.

Medicul spune că ar putea fi însă și câteva vești bune: graficul creșterii și scăderii acestor cazuri este unul foarte scurt. În sensul că acestea cresc rapid, ajung la un număr foarte mare, aproape dublu decât numărul din celelalte valuri pandemice, dar și scad, pentru că se epuizează repede.

A doua veste bună este că nu sunt atât de multe forme severe și decese. La francezi, la aproape 300.000 de cazuri, au aproximativ 100 de decese pe zi. În Anglia, la peste 200.000 de cazuri, au în jur de  60 de decese.

Aparent, studiile arată cu nu ar fi atât de patogen. Doar că trebuie să fim puțin precauți. Pentru că în aceste țări vaccinarea este undeva peste 80%, iar noi avem puțin peste 40%.

Leave a Reply