MASCA inteligentă, inventată de un român din Italia – Cum își schimbă culoarea când nu mai filtrează aerul

Tânărul este student în anul I la Inginerie electronică, la Politehnica din Torino. El a povestit că s-a gândit la această invenție după ce a aflat de pe internet că peste 70% dintre oameni poartă măștile în mod necorespunzator, adică peste 8 ore. Masca inventată de el îl avertizează pe cel care o poartă că a devenit ineficientă, printr-un semnal color, relatează Realitatea PLUS.

Tânărul de origine română locuiește în Italia, în Ancona, de la vârsta de 2 ani, alături de părinți. Și nu este la prima invenție. El a mai conceput și un dezinfectant universal. 

Vestea despre inventarea unei măști inteligente a ocupat paginile presei din Italia în ultimele săptămâni. Tânărul urmează să-și prezinte oficial extraordinara invenție pe 18 februarie la Dubai Expo.

Acesta a mărturisit că producătorii îl asaltează deja cu propuneri și el nu a avut încă timp să găsească o denumire comercială pentru produsul pe care l-a inventat.

„Aparatul l-am dezvoltat în cursul anului (2021). Când am văzut că funcționează, am și depus brevetul. Nu m-am așteptat deloc la un asemenea succes. (…) Tehnic se numește indicator pentru bunuri consumabile, însă trebuie să găsim măcar un acronim…”, a mai spus tânărul inventator.

Caracteristicile tehnice pe care trebuie să le aibă această mască sunt legate de impregnarea cu anumite enzime care provoacă reacția și schimbarea culorii, mai relatează presa italiană.

Leave a Reply