Marcel Ciolacu nu vrea interzicerea AUR în România: Aberații! Și PSD era ciuma roșie – Ce spune despre negarea Holocaustului

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marţi că AUR se află în Parlament în urma votului românilor iar declaraţiile cu privire la scoaterea acestui partid în afara legii le-a catalogat drept “aberaţii”.

„La început de an e liber la declaraţii trăznite? Unii au cerut ca şi PSD să treacă în ilegalitate, luate măsuri. (…) Despre PSD se folosea termenul ”ciuma roșie”. Cine a folosit, prima dată în istorie, termenul ”ciuma roșie”?! (…)

AUR se află în Parlament în urma votului românilor iar românii au întotdeauna dreptate. Trebuie să respectăm acest lucru chiar dacă ne convine, chiar dacă nu ne convine, chiar dacă suntem fani sau nu suntem fani. (…) Să vii cu declaraţii să treci pe cineva, să scoţi în afara legii, astea sunt aberaţii. Trăim totuşi într-o ţară democratică şi trebuie să respectăm votul românilor. Nu ajungeau în Parlament dacă nu ar fi fost votaţi”, a declarat Marcel Ciolacu, marți seară, la un post TV, despre cererea deputatului PNL Alexandru Muraru de scoatere în afara legii a AUR.

Întrebat despre afirmațiile lui George Simion și Claudiu Târziu despre Holocaust, Marcel Ciolacu a declarat că ar trebui ca cei doi lideri AUR să explice mai bine ce au vrut să spună.

„Un anumit comunicat de presă al celor de la AUR ar trebui explicat de către lideri AUR, pentru că să spui că nu a existat Holocaust este foarte grav, este cea mai neagră pată în istoria omenirii. (…) Am văzut tot felul de speculaţii asupra acelui comunicat şi cred că liderii AUR ar trebui să explice foarte clar ce au vrut să zică. (…) Dacă au vrut să spună că nu a existat Holocaust sau că Holocaustul e neimportant, atunci e o declaraţie gravă, fiindcă totuşi vorbim de pierderea a 6 milioane de oameni pe un anumit criteriu ales de către cineva”, a mai spus președintele PSD.

Deputatul PNL Alexandru Muraru, Reprezentantul Special al Guvernului pentru Combaterea Xenofobiei și Antisemitismului, a cerut scoaterea AUR în afara legii după declarațiile controversate pe tema Holocaustului transmise oficial de AUR și după protestul din 21 decembrie 2021 din curtea Parlamentului. Lideri iAUR George Simion și Claudiu Târziu susțin într-un comunicat de presă că Holocaustul este „o temă minoră” și „o simplă lecție” pentru a fi studiat într-o disciplină separată în școală.

Leave a Reply