Marcel Ciolacu neagă orice legătură a noului președinte al Autorității de Digitalizare cu gruparea Sebastian Ghiță-Rovana Plumb

Marcel Ciolacu spune că Dragoş Cristian Vlad, numit preşedintele Autorităţii pentru Digitalizarea României, are un CV care îl recomandă pentru acest post și că nu-l cunoaște personal pe Sebastian Ghiță, după cum i-a transmis Rovana Plumb.

Președintele PSD a făcut această afirmație, marți seară, după ce în presă au apărut informații potrivit cărora este considerat un apropiat al grupării Sebastian Ghiță – Rovana Plumb. Vlad a lucrat în trecut alături de fostul ministru, la  Fondurile Europene și Mediu, în perioada 2012-2014, în timpul guvernării Ponta, potrivit G4Media.ro. Dragoş Cristian Vlad a fost până la numire directorul direcției de IT din Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene și a gestionat sistemul MySMIS, aplicația electronică ce cuprinde toate informațiile legate de proiectele finanțate cu fonduri europene.

„Să-l întrebați, el spune că nu-l cunoaște (pe S. Ghiță – n.red.). Astăzi a venit doamna Rovana Plumb la mine. Astăzi sau mâine pleacă la Parlamentul European şi i-am zis: Vreau să ne uităm pe CV-ul acestui om şi poate îl contactaţi să îl întrebaţi dacă el îl cunoaşte pe Sebastian Ghiţă. Am înţeles că nu îl cunoaşte şi nu a vorbit în viaţa lui cu Sebastian Ghiţă, nu îl cunoaşte personal”, a declarat Marcel Ciolacu, marți seară, la un post TV.

„Vă trimit eu CV-ul domnului şi veţi vedea latura profesională a dânsului. Nu înseamnă că gestionează cloud-ul de 550 milioane, adică o persoană are acuma 550 milioane de euro în nişte valize şi el se gestionează. Lucrul acesta se face cu companii mari, mi-aş dori companii de anvergură, ca Microsoft, să se implice în i-Cloudul din România”, a mai declarat Ciolacu.

Dragoş-Cristian Vlad a fost numit luni de premierul Nicolae Ciucă în funcţia de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Autorităţii pentru Digitalizarea României.

Leave a Reply